Naturen gjør en god jobb med å opprettholde riktige forholde for å klekke ut et egg. Men i det kunstige miljøet i et kommersielt eggeklekkeri blir det klekkeriansvarlige sin jobb å sørge for at alle forhold er så perfekte som mulig for å sikre maksimalt utbytte av kvalitetskyllinger fra hvert parti med egg.
Det er ikke bare temperatur og luftstrøm som er viktig, men fuktighet spiller også en avgjørende rolle i hele prosessen.
Fuktighetsnivåer for kyllingeklekkeri
Lagring før ruging: opptil sju dager 70-80 % relativ fuktighet for å redusere faren for dehydrering
Lagring før ruging: over sju dager 80-88 % relativ fuktighet for å redusere faren for dehydrering
Tidlig ruging: 50-60% relativ fuktighet for å forhindre omfattende fuktighetstap som fører til dehydrert albumin og skadet embryo
Vekst: 50-60 % relativ fuktighet for å la luftrommet utvikle seg til riktig størrelse slik at kyllingens lunger kan utvikle seg riktig etter innvendig klekking
Utvikling: 50-60 % relativ fuktighet for å hindre våt navle og røde hasernavle
Klekking: 50-60 % relativ fuktighet for å forhindre at skallet stikker ned
Klekkekasse og klekkeri de første tre dagene etter klekking: 70 % relativ fuktighet for å hindre at kyllingene blir dehydrert de første dagene etter klekking
Get a FREE 10-point guide to improving productivity with humidity in food manufacturing
Dette dokumentet inneholder en trinnvis veiledning for ledere i næringsmiddelindustrien om hvordan man best kan håndtere fuktighetsnivået for å optimalisere produksjonen, redusere avfall og øke lønnsomheten.
Våre globale næringsmiddelkunder er:
- Nestle
- Lufafa Hatcheries
- Euro Farm Foods
- Grupo Bimbo
- Arla Foods
- Tulip Food Company
- Vion Food
- Warburtons
- Unilever
- Sara Lee
- Tate & Lyle
- Princes
Du er kanskje også interessert i...