Humidification & humidity control in the packaging industry

Befukting og fuktighetsregulering innen emballasjeindustrien

Et stort supermarked tilbyr over 40 000 emballerte produkter. Hvert produkt konkurrerer om å fange forbrukernes oppmerksomhet. Det er lett å se at hvorfor emballasjen er så viktig. Beskyttelse, konservering og presentasjon av produktene er avgjørende, men kombinert med behovet for å være innovative, konkurransedyktige og miljøbevisste, representerer moderne emballasjeprodusenter ofte best praksis innen design, konvertering og trykking. Kvalitet og produktivitet er viktig, og riktig fuktighet spiller en avgjørende rolle på mange produksjonsområder.

Etikettutskrift

Etikettutskrift er blant de fineste kvalitetsarkene og nettbaserte utskriften, ofte i flere farger, inkludert merkevarerelaterte toner enn vanlig utskrift, og konsistens fra ett løp til et annet er viktig. Nøyaktig styring av register- og punkt-tetthet, spesielt i multipass-arbeid, er viktig. Å forhindre tette kanter, krøller og bretter, samt hindre elektrostatisk elektrisitet, betyr at befukting til 50-55 % relativ fuktighet er typisk i den arkmatede lito-trykkehallen. I weboffset er det lignende fuktighetsregulering nødvendig pre-press i pressehallen for å forhindre tette kanter og web-brudd.

Folie

For premiumprodukter er volumene lavere, og det kreves svært høy kvalitet, ofte inkludert metallfolier og filmer påført papiretiketter. For folie og film er elektrostatisk forebygging viktig for enkel håndtering og vedheft. Mens terskelen for elektrostatisk regulering er 40-45 %RF, er betingelsene som kreves for trykking slik at man forsøker å holde 50-55 %RF i hele området.

Slitting og tilbakespoling

Slitting og tilbakespoling av web og smale webetikettruller kan være en kilde til elektrostatisk generering. Befukting til 45 %RF bidrar til å forhindre dette.

Lim

Mange typer lim er følsomme for luftfuktighet og mister fuktighet til tørr luft. Dette tørker ut limet slik at etiketter ikke klistrer seg til underlaget (ofte glass- og blikkbokser), og limklaffene på pappkartongene klistrer seg ikke. Vanligvis er limet i likevekt med papiret, og 50-55 %RF løser problemet.

Kartong, kort og bølgepapp

Tykkere papir og papp er mindre utsatt for krølling og elektrostatiske problemer, selv om de ikke er immune mot dem, så råvarer og emner lagres og bearbeides best ved 50-55 %RF. Viktigere er problemet med sprekkdannelse på utsiden av bretter i tykkere papir og papp, som skyldes tap av fleksibilitet til tørr papp. Dette er mest åpenbart på trykt papp og papir, der det hvite underlaget vises, og betyr at batchen avvises. Igjen løser lagring og konvertering ved 50-55 %RF vanligvis problemet.

Preging av papir og papp

Papirets fleksibilitet og styrke påvirkes av fuktighetsinnholdet. Preging utsetter papiret for faren for sprekker og riving, spesielt i de nye tynnere områdene på tørt papir. Enten hos papirleverandøren eller i produksjonen vil en luftfuktighet på 50-55 %RF bidra til å opprettholde et optimalt fuktighetsinnhold og motvirke dette problemet.

Filmbehandling og utskrift

Emballasjefilmer er spesielt utsatt for elektrostatisk elektrisitet som skyldes prosessen fra ekstrudering til utskrift på ruller. Fordi filmene vanligvis ikke er så hygroskopiske som papir og papp, er det nødvendig med høyere fuktighetsnivåer for å spre statiske ladninger. 50-55 % er typisk, men 60 %RF er ikke uvanlig.

Fordelene med Condair befukting i emballasjeindustrien er:

  • Omfattende erfaring med emballasjeprosesser fra prosjekter verden over
  • Omfattende produktspekter som oppfyller produksjonsindustriens behov
  • Befuktningsløsninger med lav energiforbruk og lite vedlikehold
  • Høy produksjonshastighet og mindre nedetid på maskiner
  • Reduserer elektrostatisk oppbygging og påfølgende utladning
  • Forhindrer dimensjonsendringer i materialer og problemer med feilregistrering
  • Forhindrer sprekker langs bretter

Våre emballasjekunder er

Mayr-Melnhof Packaging, Frankrike

- DS Smith Packaging, Frankrike

- Hewlett Packard, Spania

- Tetra Pak, Kina

- SCA Packaging, Sverige & UK

- Marinetti-Packaging, Chile

- MM Packaging, Tyskland

- Tralin Pak, Mongolia

- Jiffy Packaging Ltd, UK

- Collotype Labels Ltd, UK & Australia

Klikk her for å se våre emballasjekunder verden over.

Få gratis ekspertråd om hvordan man forbedrer produktiviteten i emballasjeindustrien

Du er kanskje også interessert i...