Når avlinger, spesielt salatgrønnsaker, høstes i sommermånedene, har avlingene den temperaturen som er den dagen. For at avlingen skal nå ut til kunden, må den holdes frisk. For å få til dette avkjøles avlingen svært raskt til mellom 2 og 4 °C. Hvis avlingen er høstet ved > 20 °C, vil avkjølingsgraden som kreves for å bringe avlingen til lagringstemperatur, skade avlingen.
For å motvirke dette tilsettes det fuktighet under nedkjølingsperioden. Det er imidlertid ikke mulig å befukte under hele nedkjølingsperioden, da kostnaden vil være så høy at det ikke er kommersielt lønnsomt.
Befuktingen er derfor tidsbestemt til å brukes når kjølingen er av for å sørge for tåke i lageret, slik at avlingen kan absorbere på nytt fuktighet fra luften og også gi gjenværende fuktighet for å forhindre fuktighetstap fra avlingen under den neste kjølesyklus.
Den normale syklusen er 15 minutter kjøling etterfulgt av 5 minutter tåke, og denne syklusen gjentas til avlingen er nede på temperatur. Det er ingen fuktighetsregulering for denne prosessen, og regulering oppnås ved å bruke tidsur i anleggets betjeningspanel som driver befukteren. Det er viktig at viftene fra kjøleanlegget går hele tiden under denne prosessen, slik at luftfordelingsbanene opprettholdes.
Get a FREE 10-point guide to improving productivity with humidity in food manufacturing
Dette dokumentet inneholder en trinnvis veiledning for ledere i næringsmiddelindustrien om hvordan man best kan håndtere fuktighetsnivået for å optimalisere produksjonen, redusere avfall og øke lønnsomheten.
Våre globale næringsmiddelkunder er:
- Nestle
- Quaker Oats
- Grupo Bimbo
- Arla Foods
- Tulip Food Company
- Warburtons
- Unilever
- Sara Lee
- Tate & Lyle
- Princes
- Delifrance
Du er kanskje også interessert i...