Et fuktig klima favoriserer tevekst i plantasjen, og riktig relativ fuktighet er viktig for å konvertere de plukkede bladene til kvalitetste under bearbeidingen.
Under oksidasjon (også kalt fermentering) er nøye regulering av temperatur og fuktighet spesielt viktig. Denne prosessen sørger for rette forhold for at polyfenolene i visne blader skal utvikle seg til theaflavin, thearugibin og annet forbindelser som skaper de karakteristiske smakene og fargen på svart te, pouchong og oolong.
Hvis bladene er tørre, avtar oksidasjonen fordi vann er nødvendig for prosessen. En relativ luftfuktighet på 95-98 % ved 20-26 °C er nødvendig for å opprettholde fermenteringen, og til og med et lite fall i fuktighetsnivået vil påvirke prosessen og redusere utbyttet.
Befukting av andre stadier, som for eksempel i tepose-produksjon for å redusere elektrostatiske problemer, øker også produktiviteten.
Tedrikking øker internasjonalt, og forbrukerne ønsker kvalitet og valgmuligheter. Sammen med trender som Fairtrade og direkte innkjøp i terminkontrakter, er produsentene under mer press enn noensinne for å oppfylle kvoter i ønsket kvalitet.
Hvis du ikke stoler på at klimaet gir riktige forhold på en naturlig måte, har befukting fra Condair vist seg å gi et konsistent og lønnsomt produksjonsmiljø.
Befukting av eggklekkeri
Kritisk for maksimalt utbytte av kyllinger fra hvert parti.
Les merBefukting ved soppdyrking
Gir optimale vekstforhold og reduserer skader på soppen.
Les merBefukting av avlingslagre
Hindrer nedbryting av avlinger og bidrar til sikker langvarig lagring.
Les merBefukting av fryselagre
Forebygge vekttap og øke holdbarheten til produktene.
Les merBefukting av slakterier
Reduserer vekttapet til under 1 % under avkjøling av slakt.
Les mer