Humidity control in explosive & munition manufacturing

Fuktighetsregulering innen produksjon av eksplosiver og ammunisjon

Ved produksjon av eksplosiver som ammunisjon, fyrverkeri eller bluss, utgjør ukontrollert statisk elektrisk utlading en stor fare med tanke på brennbare materialer som behandles. Ved å opprettholde en relativ fuktighet på 55 % unngår man at det bygger seg opp statisk elektrisitet, da fuktigheten fungerer som en leder og avleder elektrisk lading som genereres av friksjon.

Termohygrografier brukes til å registrere temperatur og fuktighet i anlegg som produserer eksplosiver, slik at omgivelsene som ammunisjon produseres under kan spores tilbake og kontrolleres dersom det blir oppdaget en feil i feltet på et senere tidspunkt.

Både rommonterte og kanalmonterte luftfuktere brukes i disse miljøene, men de må være ATEX eksplosjonssikre og egensikre. JetSpray trykkluft og vannfuktere er populære. I motsetning til dampfukter inneholder de ikke elektriske varmeelementer, og gir fortsatt meget god kontroll over luftfuktigheten innenfor +/- 1 % relativ fuktighet.

Fordelene med Condair befukting ved produksjon av eksplosiver er:

  • Omfattende ekspertise over hele verden med mange kunder i eksplosiv- og ammunisjonsindustrien
  • Omfattende produktspekter som oppfyller kundenes behov
  • Kan tilby innovative skreddersydde løsninger for uvanlige prosesser
  • Lavenergisystemer som reduserer driftskostnadene og forbedrer fuktighetsreguleringen
  • Løsninger som krever lite vedlikehold reduserer behovet for løpende service
  • Omfattende service med ekspertråd, design, levering, installasjon, igangkjøring, vedlikehold og levering av reservedeler

Få gratis ekspertråd om fuktighetsregulering i ATEX-miljøer

Du er kanskje også interessert i...