Condair ESCO dampbefukter med direkteinnsprøytning

Condair ESCO benytter damp fra bygningens eksisterende dampnettverk for å befukte en luftbehandlingsenhet (AHU) eller kanal. Den kondenserer dampen for å fjerne kondens og sørger for at kun tørr damp leveres for fuktighetsregulering.

Den kan fungere ved opptil 4 bar, og gir en fuktighet på opptil 2000 kg/t til en AHU. Den rommer en keramisk roterende tallerkenventil som gir 0-100 % modulasjon, meget god regulering og den hindrer lekkasje av damp når den er lukket.

Condair ESCOs patenterte damplanse har små innvendige dyser som trekker dampen bare fra midten av damplansen, hvor den er varmest og tørrest. Dette garanterer at eventuell kondens som oppstår rundt ytterkantene på kjøleren, ikke kommer til kanalen.

I motsetning til andre dampbefukter med direkteinnsprøytning som har forhåndsvarmede damplanser for å unngå denne “spyttingen”, reduserer ESCOs damplanse varmeoverføringen til luftstrømmen og sørger for øyeblikkelig fuktighet etter behov uten at det er nødvendig med forvarmetid.

Condair ESCO fås i støpejern eller rustfritt stål med forskjellige damprør, for å passe til kanaldimensjoner og for å tilfredsstille nødvendige absorbsjonsstrekninger.

Funksjoner og fordeler

  • Benytter bygningens eksisterende damp for befukting
  • Høy kapasitet opptil 2000 kg/t
  • Fungerer ved opptil 4 bar
  • Keramisk roterende ventil for 0-100 % modulasjon og god kontroll
  • Patentert damplanse uten behov for forvarming

Benytter bygningens eksisterende damptilførsel

For bygninger med en eksisterende ren damptilførsel er Condair ESCO det ideelle befuktingssystemet. Det gir svært lave driftskostnader med minimale krav til service.

Få gratis ekspertråd om ditt befuktningsprosjekt

Du er kanskje også interessert i...